WERKWIJZE TIJDENS CORONA

In de afgelopen periode vond behandeling ‘op afstand ‘ plaats door videobellen of telefonisch contact.
Dit blijven wij nog steeds doen maar stapsgewijs willen wij weer meer mogelijkheden bieden om behandeling in de praktijk te laten plaatsvinden.

Belangrijk hierbij is dat we de maatregelen van het RIVM in acht nemen:
– We houden de 1,5 m maatregel in acht
– Als het noodzakelijk is om toch binnen 1,5 m te werken gebruiken wij beschermingsmiddelen
– Wij houden ons aan het hygiëne protocol
– Bij ziekteverschijnselen als koorts, verkoudheid, hoesten of kortademigheid kan er geen behandeling in de praktijk plaatsvinden.

Bel of mail ons gerust voor advies!

 

Behandelingen algemene oefentherapie:

Videoconsultatie kan ook in behandelingen algemene oefentherapie         (therapie bij nek- schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, etc.) mogelijkheden bieden: Oefeningen kunnen via videoconsult worden gegeven, zodat patiënten kunnen blijven oefenen en bewegen. Daarnaast kunnen tips en adviezen worden gegeven en kan worden meegekeken hoe patiënten hun thuiswerkplek hebben ingericht, en hoe ze allerlei andere dagelijkse bewegingen uitvoeren. Op verwijzing van de huisarts kan op het praktijkadres van de therapeut worden behandeld, met de noodzakelijke aanpassingen volgens de laatste richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Nodig voor videoconsultatie via Clickdoc:

Wat de patiënt nodig heeft voor videoconsultatie is: een laptop of tablet, met camera en microfoon, met een stabiele Wifi of vaste internetverbinding, met normale internetsnelheid en met voldoende accu, of aansluiting op stroom van het apparaat. Liefst Chrome internet, Firefox werkt echter ook en MacBook met Chrome werkt ook. Smartphone telefoon (Android) werkt heel goed, maar IPhone 7 werkt inmiddels ook. Men werkt er aan om deze Clickdoc applicatie op alle IPhone ’s te laten werken. Headset of oortjes kunnen het stemgeluid prettiger en duidelijker maken. Een rustige omgeving en neutrale achtergrond is aan te raden.

Een afspraak maken kan telefonisch of door het aanmeldformulier in te vullen.

Tot ziens!

Wij bieden vanuit de Mensendieck Praktijk een gratis Pilates les aan.

Deze wordt verzorgd door Ilse van Anrooij Oefentherapeut Mensendieck en gediplomeerd Pilates docent. Onder het kopje groepslessen kunt u de links vinden naar de youtube filmpjes.