Praktijkinformatie


Bereikbaarheid en Contact

Oefentherapie Flevoland is gevestigd te Almere en Lelystad.


Almere Stad

Edvard Munchweg 16C
1328 MA Almere
De Praktijk is gevestigd in het Geboorte Atelier op de 2de verdieping, lift aanwezig.
Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig (gratis). De praktijk is bereikbaar met de bus.


Almere Buiten 

Almere Catootjepad 6
1336 JG Almere

De Praktijk is gevestigd in basisschool het Avontuur op de eerste verdieping (lift aanwezig).
Ook hier is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.


 Lelycentre

Gebouw Centra Plaza (Lelycentre) 
Plaats 9
8224 AB Lelystad

De Mensendieck en Kinderoefentherapie Praktijk is gevestigd op de 2e verdieping (lift aanwezig).
Ook hier vindt u voldoende gratis parkeergelegenheid en de Praktijk bevindt zich vlakbij het busstation.

Lelystad

Gezondheidscentrum Warande
Haagwinde 8
8245 HW Lelystad

 Op deze locatie treft u de Praktijk aan op de eerste verdieping waar onder andere ook Huisartsenpraktijk Warande gevestigd is (lift aanwezig). De Praktijk is gelegen tegenover de Warande Apotheek. Voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig en bereikbaar met buslijn 5.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen of mailen:

  • Almere 06- 30 89 65 50
  • Lelystad  06- 23 99 42 66 (voor aanmelding locatie Lelycentre)
  • Leystad 06-19171510 (voor aanmelding locatie Warande)
  • E-mail: via contactformulier


Openingstijden in de praktijk:

De Mensendieck en Kinderoefentherapie Praktijk  is geopend van maandag tot en met vrijdag in de ochtend-, middag-, en ( een aantal) avonduren  (van 8.00 – 18.00 uur en tot 21.00 uur). Zo mogelijk vindt zaterdag openstelling plaats. Daarnaast is de praktijk 24 uur per dag per mail bereikbaar op het e-mailadres: info@oefentherapieflevoland.nl
U (of u kinderen) kunnen met en zonder verwijzing in de praktijk terecht. Op indicatie kunt u ook aan huis, op school, op de werkplek of in uw zorginstelling behandeld worden.
Preventieve behandelingen en groepslessen behoren teven tot ons aanbod.
Voor meer informatie over groepsactiviteiten zie op de site.
 
Directe toegankelijkheid
Ook zonder verwijzing van de huisarts of specialist kunt u bij in de praktijk terecht. Voor het volgen van Oefentherapie Mensendieck is namelijk Directe Toegankelijkheid Oefentherapie (DTO) beschikbaar. Dit geeft u de vrijheid om op eigen initiatief en zonder verwijsbrief de oefentherapeut in te mogen schakelen. Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing van de arts zal er voor het onderzoek en de behandeling een zorgvuldige screening plaatsvinden. Aan de hand van deze screening zullen wij beslissen of u met uw klacht/hulpvraag bij ons terecht kunt. Wanneer dit niet het geval is zullen wij u adviseren een afspraak te maken met uw huisarts.
Therapie aan huis
Wanneer het voor u niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kunt u ook thuis behandeld worden. Om hiervoor in aanmerking te komen is een verwijzing van de arts of specialist met een vermelding ‘aan huis’ noodzakelijk. Geen tijd of geen vervoer hebben is geen reden voor therapie aan huis.


Vergoedingen/Tarieven
Oefentherapie Mensendieck wordt door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering, in sommige gevallen vanuit de basisverzekering. Het  aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van het pakket dat u heeft gekozen bij uw zorgverzekeraar. Dit kunt u terug vinden in uw polisvoorwaarden.


Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat oefentherapie vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Dit zijn 9 tot 18 behandelingen. U hoeft hiervoor niet aanvullend verzekerd te zijn. Mochten er meer behandelingen nodig en/of gewenst zijn, dan zullen de overige behandelingen vergoed kunnen worden vanuit de aanvullende verzekering. Om er zeker van te zijn hoeveel behandelingen uw kind uit het basispakket en/of het aanvullende pakket krijgt, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.


Chronische aandoening
Voor chronische aandoeningen geldt er een specifieke regeling omtrent de vergoedingen. Indien uw aandoening behoort tot de chronische lijst, worden de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Vanaf de 21e behandeling wordt de therapie vanuit de basisverzekering betaald. Meer informatie hierover kunt u het beste inwinnen bij uw zorgverzekeraar, deze kan voor u nagaan of uw aandoening behoort tot de chronische lijst.


Declaratie
Behandelingen oefentherapie Mensendieck uit het aanvullende pakket vallen NIET onder het eigen risico.
De kosten voor uw behandeling worden door de praktijk gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Zelf hoeft u zich geen zorgen te maken over de declaratie.
Indien u niet aanvullend verzekerd bent of uw aantal vergoede behandelingen zijn op, dan ontvangt u van de praktijk een nota.


Tarieven niet vergoede behandelingen:
Tarievenlijst per 01-01-2023

Prestatiebeschrijving Prijs
Zitting oefentherapie Mensendieck € 40,00
Zitting Kinderoefentherapie  € 60,00
Screening € 16,00
Intake en onderzoek na screening oefentherapie € 40,00
Intake en onderzoek na screening Kinderoefentherapie € 60,00
Intake en onderzoek na verwijzing oefentherapie   € 40,00
Intake en onderzoek na verwijzing Kinderoefentherapie   € 60,00
Lange zittingoefentherapie € 75,00
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek  € 60,00
Toeslag voor uitbehandeling € 21,00
Inrichtingstoeslag € 21,00
Toeslag behandeling op school € 00,00
Telefonische zitting; overleg   € 35,00
Instructie/overleg ouders/verzorgers van de patiënt    € 40,00
Niet nagekomen afspraak/te laat afgebeld   100%
Eenvoudige korte rapporten  € 60,00
Lange rapporten   € 95,00

 
Praktijkinformatie

De eerste afspraak
Wilt u bij uw eerste afspraak het volgende meenemen
De verwijzing van uw arts of specialist (als u deze heeft)
– Een identiteitsbewijs
– Uw zorgpas
– Een badlaken

Niet nagekomen afspraken
Afspraken die niet 24 uur van tevoren telefonisch of per mail zijn afgezegd kunnen in rekening gebracht worden bij uzelf. Voor alle duidelijkheid afspraken kunnen op de dag zelf  in principe alleen telefonisch afgemeld worden. Uiteraard kunt u buiten werktijd of als we niet in de gelegenheid zijn om op te nemen onze voicemail inspreken.

Speciale behandelopties
Multidisciplinaire behandeling (dit is een combinatie met een andere therapie) van klachten is mogelijk indien gewenst in samenwerking met de aanwezige praktijken fysiotherapie, logopedie, podotherapie, psychologie en diëtetiek.

Minder validen
De diverse gezondheidscentra zijn goed toegankelijk voor minder validen.

Wetgeving en privacy
U heeft recht op inzage, afschrift, correctie en verwijdering van uw medische gegevens volgens de WGBO (Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst). Ook heeft u recht op duidelijke informatie over uw aandoening, de diagnose en de behandelingsmogelijkheden. Uw gegevens worden alleen aan andere partijen verstrekt indien u hier schriftelijk toestemming voor geeft. Uw huisarts ontvangt verslagen van de behandeling, tenzij u hier expliciet bezwaar tegen heeft. De praktijk neemt deel aan de landelijke klachtenregeling.